Jouw coach

Wat doet een coach

Als jouw coach zal ik niet mijn ideeën naar voren brengen als dé oplossing.
Maar door het stellen van bepaalde type vragen en door specifieke technieken te gebruiken zal ik je helpen met het vinden van jouw eigen weg.
Het pad dat jijzelf uitstippelt.

Hierdoor zal je ook dicht bij jezelf blijven en wellicht het gevoel hebben authentieker te zijn (Life-coaching). Dit gaat over het optimaal inrichten van jouw leven. De onderwerpen kunnen zijn:

 • Werk
 • Relaties
 • Gezondheid
 • Financiën
 • Zingeving
 • Omgaan met stress

Voor persoonlijke zingeving is het Ikigai-model een mooie model.

ikigai-model jouw coach A Fortio Hypnotherapie Goes

En als we het hebben over zakelijke coaching (business coaching) dan zal je wellicht het idee hebben als professional geloofwaardiger te kunnen ondernemen.

De onderwerpen kunnen zijn:

 • Hoe werk ik efficiënter
 • Effectief leiding geven
 • Hoe combineer ik werk en privé beter

Ik help je met het vergroten van je zelfvertrouwen en eigenwaarde. En het overwinnen van je faalangst en onzekerheid.

Dit doe ik als coach/ empowermentor het liefste

Ik heb ooit eens bij Selma Foeken een zeer boeiende workshop gevolgd waar we keken naar wat voor type coach c.q. trainer je bent. Hieruit bleek dat ik een sterke empowermentor ben.
De empowermentor is een krachtige verbinder en ondersteuner met als doelstelling en dat is wat ik het allerliefste doe mensen inspireren en motiveren.

Met coachen bedoel ik dus jou zodanig begeleiden dat jijzelf achter jouw obstakels en drijfveren komt. Zodat je de keuzemogelijkheden die jij hebt gaat zien. Deze inzichten zorgen voor oplossingen voor de problemen waar jij tegenaan loopt.

Na deze ontdekkingen kan ik je helpen met het door jouzelf ontwikkelen van een werkwijze om uiteindelijk het door jou gewenste doel te bereiken.

Het is dus meer dan gewoon een goed gesprek, want dat kan je ook met een goede vriend(in) hebben, daar heb je mij niet voor nodig.

Een heel belangrijk element in het coachingsgesprek is dat het gesprek zo loopt dat jij met jouw eigen ideeën komt.
Dat lijkt heel normaal, want dat doe je toch altijd al? Nou, niet helemaal.

Coachen gaat om hoe geef je het proces vorm

Hoe pak je de begeleiding aan? Het is sturing geven aan het proces.
In ons dagelijkse leven zoeken en krijgen we vaak advies van goede vrienden.
Als coach/ empowermentor maak ik zoals gezegd gebruik van specifieke vragen en technieken. Er vindt dus sturing op het proces plaats.
Wat ervoor zorgt dat jijzelf met oplossingen komt voor jouw unieke situatie.

Aan zo’n begeleidingstraject gaat altijd eerst een intakegesprek vooraf.

Want wie ben jij en waar heb jij behoefte aan?

Om jouw eigen hulpvraag goed te kunnen formuleren is het belangrijk dat jij je realiseert wie jij bent en in welke situatie je zit.

Globaal gezegd bestaan er twee types;

 1. De ene partij wil graag bij de hand genomen worden en tijdens het proces met raad én daad worden ondersteund (therapeut).
 2. De andere partij is allergisch voor al die goedbedoelde raad, maar vindt het gewoon wel prettig om een duwtje in de juiste richting te krijgen (coach).

Sta je niet in je kracht; bijvoorbeeld ben je ziek, heb je een burn out of ben je op een andere manier fysiek en mentaal niet op je sterkst dan kan je tijdelijk behoefte hebben aan een therapeut. Want op zo’n moment kan het heel prettig zijn dat je door iemand aan de hand genomen wordt. Dat geeft dan meer veiligheid en zekerheid.

Er bestaan diverse manieren van coachen

Naast hypnotherapeut ben ik ook opgeleid als Systemisch Coach

Bij mijn keuze voor welke aanpak laat ik de vraagstelling van mijn cliënt voorop staan. Want wat de meest effectieve manier is om deze van dienst te zijn staat voorop.

Business Coaching doe ik veelal vanuit de invalshoek van het “systemisch coachen“. Hiervoor heb ik in België een tweejarige opleiding gevolgd. Waar ik zowel theoretisch als praktisch getraind ben om “Opstellingen” te leiden.
Familie opstellingen en Organisatie opstellingen.

Het voordeel van deze methode is dat het snelle en accurate inzichten geeft.
Daarnaast is het een bijzonder prettige manier voor het verkrijgen van betrouwbare inzichten die jou op het lijf zijn geschreven.
Dus inzichten waar jij ook zeker een ‘goed gevoel‘ van krijgt.
Want jij herkent ze direct, omdat ze van jou zijn.

De therapeut

Van een therapeut worden hele andere skills gevraagd. Iemand die een therapeut zoekt heeft ook vaak een hele andere behoefte. Want de therapeut neemt iemand wel bij de hand e ondersteunt met raad én daad.
Hier kom ik graag uitgebreider op een andere pagina terug.

Zullen we kort kennismaking

Mag ik misschien ook jouw coach of therapeut zijn? Laat me dan weten hoe ik jou kan helpen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend telefoongesprek waarin we samen kijken wat jouw mogelijkheden zijn.