Hypnose & gewichtsbeheersing

Afvallen met Hypnose – blijvend gewicht verliezen

Hoe fijn zou dat zijn, want niet alleen afvallen, maar ook het op gewicht blijven is in onze huidige maatschappij met continu stress en super veel verleidingen vaak een enorme klus. Maar ook onze eigen persoonlijkheid saboteert nog al eens!

Waarschijnlijk heb jij net als ik ook al heel wat diëten geprobeerd? En is het je gelukt om op pure wilskracht de nodige kilo’s kwijt te raken. Maar wedden dat die er helaas in de loop der tijd ook weer net zo hard zijn aangekomen! Het bekende jojo effect.

Dan weet jij dus net als ik dat het afvallen en je ideale gewicht bereiken niet eens het moeilijkste onderdeel van de reis is. Nee de ware kunst blijkt hem te zitten in het zien om die kilo’s eraf te houden.

Ook ik heb crash diëten gevolgd, ze werken fantastisch; geen moeilijke boodschappenlijstjes, niet hoeven nadenken wat voor ingewikkelds je nu weer moet koken en ondertussen vliegen de kilo’s eraf.

Inmiddels weet ik en jij waarschijnlijk ook dat deze kuren een regelrechte ramp zijn voor ons lichaam. Ze zijn een enorme aanslag op je gezondheid.

Dan heb je nog de mogelijkheid om je eetwijze en gehele leefstijl aan te pakken, dit valt niet onder diëten, en is uiteindelijk veel verstandiger om te doen. Denk hierbij ook aan een Ketogene leefstijl. Dit werkt uitstekend en je voelt je ook nog eens fantastisch, ook dat weet ik uit eigen ervaring. Maar dit is weer heel lastig sociaal vol te houden. Zeker als je veel onderweg bent.

Zo lang er geen onverwachte veranderingen zijn gaat het vaak allemaal wel goed, maar als die nieuwe opgebouwde routine plots wordt onderbroken, zie dan maar weer eens de draad terug op te pakken.

Hypnose en gewichtsbeheersing

Herken je dit allemaal? Dan is hypnose echt wat voor jou. Maar natuurlijk moet je ook nu wat extra’s doen, want niets, geen enkele verandering gaat zonder bewustwording en inspanning.

We hebben het tot nu toe steeds gehad over het verminderden van gewicht (afvallen), maar soms is er ook sprake van een te veel aan volume (afslanken). En laten we vooral ook niet het leed vergeten van mensen die er alles aan doen om hun gewicht te behouden en willen voorkomen steeds verder af te vallen.

Dan hebben we ook nog de virtuele maagband

Want misschien overweeg je zelfs wel een virtuele ofwel hypnotische maagband.

Maar als therapeut plaats ik niet graag zomaar blindelings de maagband. Want ik weet vanuit mijn omgeving, zelfs met een fysieke maagband, dat men inderdaad in het begin veel afvalt. Dat komt omdat er eerder een gevoel van verzadiging plaatsvindt. Maar wanneer men langer deze maagband heeft zie je in de loop van de tijd toch weer dat er steeds meer gegeten wordt. En langzaamaan rekt die maag dan toch weer verder op. Met als gevolg dat men meer kan eten, aankomt in gewicht en het volume toeneemt.

Hypnose en een goede gewichtsbeheersing

Daarom werk ik graag samen met jou in hypnose aan de volgende 3 punten
  1. Waarom eet je?
    Deze is misschien wel de belangrijkste!
    Met behulp van hypnotherapie is hier prima mee te werken.
  2. Wat eet je?
    Is dit verstandig en wat kunnen we aanpassen
  3. Herprogrammeren van jouw eetgewoontes en houding ten opzichte van eten (Mind Set).

Waarom eet je

Eigenlijk is dit de belangrijkste vraag en het antwoord daarop ligt in ons onderbewustzijn opgeslagen. En laten we dat nu juist met hypnosetherapie goed kunnen benaderen. Het voordeel hiervan is; we pakken de oorzaak aan en herprogrammeren ons onderbewustzijn. Waarmee meteen een enorme saboteur opgeruimd is.

Als je er dan vervolgens voor kiest om een virtuele maagband te zetten is dat tenminste een veel duurzamere oplossing. Een maagband is een goede optie als er sprake is van behoorlijk overgewicht of misschien zelfs van obesitas.

En als we dan vervolgens ook gaan kijken naar wat jij eet en onderzoeken of dit voor jouw metabolisme de juiste voeding is. En indien nodig het vervangen voor wat voor jou beter is, dan ga jij je niet alleen veel gezonder en fitter voelen maar ook gewicht verliezen.

Wil je niet op zoek naar de oorzaak

Interesseert de oorzaak je niet, of vind je dat misschien zelfs wel een beetje eng dan kunnen we door middel van directe hypnose werken op het succesvol afvallen. Hier worden zeker mooie en succesvolle resultaten mee bereikt. Dit pakt alleen niet de oorzaak aan.

Wat voor jou het beste is hangt helemaal af van jouw persoonlijke situatie.

Maar afvallen, slanker worden en met plezier de juiste keuzes maken dat kan met hypnose.

Natuurlijk hoor of lees ik ook wel eens kritische geluiden over afvallen met hypnose. Wat we ons dan af kunnen vragen is; hoe gemotiveerd was die cliënt? En is er enkel hypnose met directe suggesties toegepast of hebben we het over hypnotherapie. Van hoeveel overgewicht is er sprake?

Hypnose en gewichtsbeheersing

Maar zullen we gewoon een vrijblijvende telefonische afspraak maken om samen te kijken of gewichtsbeheersing met hypnose iets voor jou is?