Hypnose & Hypnotherapie wat is dat

Hypnose & Hypnotherapie wat is dat

Helaas zijn er nog veel misvattingen, halve waarheden en onwaarheden over hypnose in omloop. Hypnose is communiceren met ons onderbewuste en is tevens een heerlijke ontspannen staat van zijn.
En hypnotherapie is een uitstekend instrument om mensen te helpen met hun problemen en uitdagingen.

Ten eerste is hypnose een volkomen natuurlijke staat van bewustzijn waar we allemaal bekend mee zijn, maar wat we niet als zodanig waarnemen.

Al in de oudheid werd deze staat gebruikt tijdens ceremonies en genezingsprocessen. Het werd niet doelgericht gebruikt zoals we dat vandaag de dag doen, desalniettemin werd de staat bewust toegepast.

Net zoals de waaktoestand en het slapen is er een derde staat voor mensen. Namelijk hypnose.
Hypnose kennen we van in de bioscoop zitten en helemaal opgaan in de film die je zit te kijken. Of verdiept in een boek zitten en het verhaal beleven en de wereld om je heen niet of nauwelijks meer waarnemen.
Een autorit en je plots realiseren; jeetje ben ik hier al?!!

Tijdens de waaktoestand communiceer je met het normale bewustzijn, maar in hypnose communiceer je met het onderbewuste.

Wat is het voordeel van communiceren met het onbewuste

Het is zo dat veel van de problemen waarmee we geconfronteerd worden in ons leven hun oorsprong vinden ergens in het onderbewustzijn.
De uitzondering hierop zijn problemen die veroorzaakt worden door een externe gebeurtenis zoals een ongeluk of een vergiftiging.

Vroeg of laat worden wij ons bewust van het probleem door middel van een symptoom. Dit symptoom is slechts een signaal dat iets van binnen niet meer helemaal correct verloopt.
Denk even aan “pleinvrees” dit is een fobie waarbij men een angst heeft voor openbare plekken. Men durft de straat niet meer op. Dit is het symptoom, maar waar ligt nu de oorzaak, waar is deze angst ontstaan?

Tijdens hypnotherapie communiceer je in hypnose met het onderbewustzijn. Het doel is om daar terug te vinden waarom het symptoom in het onderbewustzijn wordt getriggerd. Zodat we achterhalen wat de oorzaak is en deze kunnen neutraliseren.

In ons onderbewustzijn liggen onder andere al onze ervaringen opgeslagen, vele daarvan kunnen wij ons absoluut niet meer bewust herinneren. Sommige herinneringen laat ons onderbewustzijn ons ook , ter bescherming van ons, vergeten!

Toegang hebben tot het onderbewustzijn is het grote voordeel dat hypnose brengt in vergelijking tot andere therapieën en behandelmethoden, die werken met het normale bewustzijn. Waardoor dat die moeilijk of zelfs niet in staat zijn om de werkelijke oorzaak van een probleem bloot te leggen. Daarnaast is hypnose een snelle en effectieve behandelmethode.

Hypnose functioneert als een turbo ten aanzien van de probleem-oplossende-aanpak.

Hypnotherapie is wellicht één van de meest onderschatte methoden die op dit moment beschikbaar is.

Deze vorm van therapie gaat er vanuit dat veel klachten zoals

  • Psychische & Emotionele klachten
  • Lichamelijke klachten
  • Financiële problemen
  • Het hebben van weinig zelfvertrouwen
  • Maar ook eenzaamheid en vervreemding
  • Het horen van stemmen

Een oorzaak hebben. Die oorzaak is veelal te vinden in onverwerkte ervaringen in het verleden, waarbij wij in shock verkeerden.

De tijdens die situatie ontstane onbewuste gedachten, onprettige emoties en gevoelens, die het realiseren van een gelukkig leven nu in de weg staan, kunnen gecorrigeerd en/of getransformeerd worden.

Hypnose hocus pocus?

Nee zeker niet! Hypnose is wetenschappelijk bewezen.
Nieuwe studies tonen herhaaldelijk de effectiviteit en het steeds groter wordende aantal toepassingen aan.

Epigenetica, neuroplasticiteit en de invloed van onze genen en synapsen van onze hersenen brengt ons voortdurend nieuwe inzichten.
Vroeger dachten we dat de vele karaktereigenschappen van een persoon in het bloed zaten, maar dit standpunt is al heel lang achterhaald.

Zelfs de wetenschap is ervan overtuigd dat we een veel grotere invloed hebben op ons dagelijkse leven dan we aanvankelijk dachten.
Het “in het bloed zitten” ten opzichte van “aangeleerd” – afgezien van de fysieke kenmerken – is aan verandering onderhevig.

Als de wil tot verandering aanwezig is, kan met behulp van hypnose de verandering gerealiseerd worden.

Hoe werkt hypnose

OMNI-hypnotherapeuten gebruiken de volgende definitie

“Hypnose is het passeren van de kritische factor van de bewuste geest en het vastleggen van selectieve aanvaardbare gedachten”

Dat betekent dat een ervaren hypnotherapeut doelbewust en tijdelijk dat deel van onze geest, dat ons normaal gesproken tegenhoudt om in hypnose te gaan, minder actief laat zijn.

Wees gerust het werkt alleen als jij toestemming geeft om gehypnotiseerd te worden. Iemand hypnotiseren tegen zijn wil is dus absoluut onmogelijk.

In hypnose gaan is makkelijk, net zo gemakkelijk als fietsen. Iedereen kan het. Hoewel sommigen op de fiets springen en wegrijden hebben anderen een beetje meer oefening nodig. Datzelfde geldt voor hypnose, want iedereen gaat in hypnose. En elke persoon is in staat om diepe staten van hypnose te bereiken.

Wil jij ook graag weten wat hypnose voor jou kan betekenen? Laat me dan weten hoe ik jou kan helpen. Dat kan tijdens een kort vrijblijvend telefoongesprek, want dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn.