De libel

Waarom de libel in mijn logo

Follow the signs – Dr Roy Martina

Als je start als ondernemer dan houdt een aantal zaken je bezig. Waaronder het bedenken van een naam en een logo. Een beeldmerk is zeer kenmerkend en wordt met de tijd jouw herkenning. Het staat ergens voor.

Een naam, niet eenvoudig. Ik wilde iets wat de lading dekt dat werd dus hypnotherapie en misschien handig als men direct weet waar je zit? Goes. En vervolgens waarom moeilijk doen als het makkelijk kan want onder A Fortio – wat staat voor “sterker nog” – werk ik al jaren als business coach.

Al jaren lang ben ik gebiologeerd door de prachtige libellen bij ons in de tuin. Van die mooie grote, prachtige beesten. Onze kat Thom laat zich steeds weer verrassen door hun wendbaarheid en belandde hierdoor al meermaals tot zijn grote schrik in de vijver.

Ik begon me af te vragen; wie is nou die libel

Gekenmerkt door twee paar vleugels, een lang slank achterlijf en grote ogen. Doorgaans te vinden bij stilstaand water. En zo’n 150 miljoen jaar geleden in de huidige vorm ontstaan. Sindsdien zijn zij nauwelijks veranderd.

Het blijkt dat de libel al duizenden jaren als symbool gebruikt wordt in diverse culturen over de hele wereld

De libel

Draagt ​​de wijsheid van transformatie en aanpassingsvermogen in het leven.
Ze is verbonden met verandering en licht. Wanneer de libel in je leven verschijnt, vraagt ze je om meer lichtheid en vreugde in je leven te brengen.

Wat is haar kracht

  • Verandering en transformatie
  • Aanpassingsvermogen
  • Vreugde en lichtheid van het zijn
  • Symbool van het rijk van emoties,
  • Uitnodiging om dieper in je gevoel te duiken
  • Op zoek naar illusies en bedrog en dat wat je nog verblindt

Hoe kijken andere culturen naar haar

Japan

In Japan staat ze voor kracht, moed, licht en geluk.
Door de Samoerai gebruikt als symbool voor kracht, wendbaarheid en overwinning. De libel is een vermaard jager en zou zich nooit terugtrekken. Ze vliegen nooit achteruit. Volksgeloof dicteert dat de libel de ziel van een overledene voorouder is die is teruggekomen om zijn geliefden te bezoeken.

China

In de Chinese traditie wordt de libel gezien als een kind van de wind.
Het staat voor speelsheid en verandering, maar ook voor geluk, welvaart en harmonie. Door haar naam (qingting), dat op het Chinese woord voor puur lijkt (qing), wordt de libel ook wel als symbool voor reinheid of zuiverheid gezien.

In Feng Shui, waar de libel een minder vaak gebruikt symbool is, wordt ze gezien als brenger van geluk, nieuwe inzichten en een nieuwe start.

Het is een symbool voor welvaart, kracht, verandering, wijsheid en vrede.
De libel zou de ziel van de draak in de moderne wereld zijn en daarmee het drager van het ultieme geluk dat bij de draak hoort.

Europa

In de Keltische traditie wordt de libel echter in verband gebracht met het feeënrijk, waarbij ze als paard voor feeën zou dienen.
In sommige verhalen worden zij in verband gebracht met de kracht om de waarheid te zien. Ze zouden magisch zijn en zich tussen verschillende dimensies kunnen bewegen.

Hoe de indianen haar zien

Voor de Native Americans is de libel een symbool voor geluk, snelheid en puurheid. De libel kondigt verandering aan.

Bij de Dakota/Lakota staat de libel voor illusies en fata morgana’s omdat hun vleugels zo snel bewegen dat je ze niet kunt zien.
De Lakota riepen de libel aan als ze hun vijand in de war wilden brengen.

De Hopi indianen zien haar als brenger van geluk, vruchtbaarheid en overvloed.

Bij de Maya’s staat ze voor de god van creativiteit, maar is ook de drager van de ziel van overleden voorouders.

Als de libel verschijnt in ons leven, wil ze je iets vertellen

Je staat op het punt een transformatie door te maken.
De libel verandert in zijn leven van kleur, net als dat wij op meerdere manieren ‘groeien’ in ons leven.

Door anders naar jezelf te kijken en je leven anders in te richten, kun je een metamorfose doormaken die je dichter bij je echte zelf brengt.

Zie nieuwe mogelijkheden en pak je kansen

Doordat de libel alle kanten op kan bewegen, staat ze voor de eindeloosheid van mogelijkheden in het leven.
De libel vraagt je om, niet in beperkingen te denken en je te realiseren dat deze beperkingen soms door jezelf opgelegd worden.
De vlucht van de libel staat voor vooruitgang, maar ook voor flexibiliteit.

Het doorbreken van illusies – persoonlijke ontwikkeling

De libel staat voor spirituele groei en het doorbreken van illusies. Want niet alles is wat het lijkt. En zo kun je je afvragen of zoals jij je nu voordoet wel in lijn is met wie je echt bent of wil zijn.
Misschien zijn er gewoontes die je moet doorbreken om jezelf te kunnen zijn. Gewoontes die jij jezelf hebt opgelegd of die door omstandigheden zijn ontstaan.

Emoties spelen een grote rol, zeker als het emoties zijn die je niet toelaat, of die gebaseerd zijn op gedachten die niet overeenkomen met de werkelijkheid. De libel biedt je een nieuw perspectief en de kracht om je leven van een afstandje te bekijken. Daarbij moedigt de libel je aan om je eigen kleuren te laten zien en je licht te laten stralen.

Positiviteit & volle omarming van het leven

Positieve gedachten horen bij de libel. Het is niet de bedoeling om zware, donkere en heftige veranderingen op te zoeken. Het doel is juist om op een ‘speelse’ manier je emoties te onderzoeken en authenticiteit na te streven.
Een libel leeft niet lang en staat daarmee ook symbool voor het vol omarmen van het leven. Probeer er alles uit te halen wat erin zit.

Zoek en vind jouw kracht, ik help je daar graag bij

De libel is niet alleen een licht en elegant dier, het is ook een krachtig dier. Met haar kleine lijf en frêle vleugels hoeft ze maar 30 keer per minuut te klapperen om op dezelfde plek te blijven waar andere dieren, zoals muggen en vliegen, wel 600 tot 1000 vleugelslagen per minuut nodig hebben.

hypnotherapie goes de libel

De libel bereikt haar doel op simpele en doeltreffende wijze, net zoals wij dat doen met hypnotherapie

Toen ik wist wie die libel nu eigenlijk is wist ik ook waarom ik me zo tot haar aangetrokken voelde, zij symboliseert voor mij alles rondom hypnotherapie

Wil jij ook werken aan je persoonlijke ontwikkeling, of heb je een ander aandachtspunt, laat me weten hoe ik jou kan helpen.