Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen bij hypnose

Kan iedereen in hypnose?

Zeker in principe kan iedereen in hypnose, maar hypnose moet wel worden toegestaan. Als er sprake is van angst of twijfel kan de hypnose worden geblokkeerd. Denk dus goed na voordat je hypnotherapie overweegt of je echt gemotiveerd bent. Uiteindelijk ligt de sleutel tot succes bij jou!

Ik heb last van een probleem dat niet op de website staat, kan ik toch een afspraak maken?

Het kan goed zijn dat je een sessie wilt boeken voor iets dat niet op deze website is genoemd. Wat je dan het beste kan doen is even contact opnemen met me want dan kunnen we samen overleggen wat er mogelijk is.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Het aantal sessies dat nodig is verschilt per doelstelling en per persoon. Het komt voor dat mensen binnen 2 tot 3 sessies al het resultaat bereiken wat ze zoeken.
Het aantal sessies varieert tussen de 1 en 4 sessies. In een enkel geval, waar het complexe problematiek betreft kan het meer zijn.

Hoe kan het dat er maar zo weinig sessies nodig zijn?

In hypnose werken we niet met analyses of diagnoses. We werken met het onderbewuste deel van de geest en vragen aan het onderbewustzijn wat de oorzaak is. Een verandering in je onderbewustzijn werkt heel diep door.
Normaal hebben we niet zo makkelijk toegang tot ons onderbewustzijn.
Hypnose helpt hierbij en daardoor kunnen we heel snel veranderingen realiseren.

Kan ik na de sessie nog autorijden?

Ja, zeker. Na de sessie ben je terug in het hier en nu en weer volkomen alert.

Kan je vast blijven zitten in hypnose?

Nee, je kunt niet vast blijven zitten in hypnose. Hypnose is een volkomen natuurlijke staat van de geest waar je al meerdere malen per dag in en uit gaat. Er is nog nooit iemand niet teruggekomen uit (zelf)hypnose.

Hoe voelt hypnose aan?

De meeste mensen ervaren een hypnosesessie als diepe ontspanning. Dit kan echter per persoon verschillen en ook per doelstelling. Hypnose voelt voornamelijk compleet normaal. Het is namelijk een natuurlijke staat die je al kent. Je bent er helemaal bij en hoort je omgeving.

Zijn mijn geheimen nog veilig tijdens een sessie?

Jazeker. In hypnose ben je er altijd helemaal bij. Je kunt er altijd voor kiezen om iets niet te zeggen, je kunt zelfs liegen. Je kunt ook besluiten om je ogen open te doen en weg te lopen. Jouw onderbewustzijn is er om je te beschermen. Ook tijdens een hypnose sessie!

Kan ik de behandeling vergoed krijgen bij mijn verzekering?

Hoewel A Fortio Hypnotherapie is aangesloten bij de beroepsvereniging worden de behandelingen in principe niet vergoed door de meeste verzekeringen. Maar er speelt nog iets mee voor hypnose is jouw motivatie erg belangrijk en een onderdeel van die motivatie is ook de mate waarin jij bereid bent om in jezelf te investeren. 

Kan ik een afspraak afzeggen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een gemaakte afspraak toch later wilt afzeggen.
Je kan de afspraak op werkdagen meer dan 48 uur van tevoren, zonder opgaaf van redenen en zonder kosten afzeggen.
Stel nu dat je ziek bent, dan kan je onder vermelding hiervan tot 24 uur van te voren de afspraak afzeggen en dan plannen we weer een nieuwe afspraak in.

Wat gebeurt er bij een niet nagekomen of te laat afgezegde afspraken?

Afspraken die binnen 24 uur zijn geannuleerd of vergeten, worden onafhankelijk van de reden in rekening gebracht.
Je dient de factuur binnen 8 dagen te betalen, anders kan de therapie niet doorgaan.

Heb je misschien nog meer vragen? Stel ze gerust ik help je graag verder.