Afvallen en stress

Afvallen en stress

Afvallen en stress? Stress speelt hierin een grote rol!

Het betekent dat je lichaam in de actiemodus zit en dan hebben grote inspanningen niet altijd het gewenste effect, dat komt omdat het lichaam ook rust nodig heeft om vet te verbranden. Stress produceert namelijk hormonen die het afvallen belemmeren.

Persoonlijk ben ik voorstander van een holistische aanpak, kijken naar het geheel en lichaam en geest zien als een. Ook in mijn rol als huidprofessional zie ik steeds bevestigd dat er eigenlijk altijd meerdere oorzaken zijn. Problemen met de huid zijn net als met het gewicht veelal heel complex. Helaas bestaan hier geen simplistische oplossingen voor.

Heel vaak zijn onderliggende emoties de oorzaak.

Maar vaak wordt mensen verweten; dat ze niet alles geven, ze hun verantwoordelijkheid niet nemen en onvoldoende wilskracht tonen.

Je gewicht niet kunnen beheersen is geen gebrek aan wilskracht

Ik kan je vertellen dat afvallen geen proces is van louter voeding, pure wilskracht en extreme beweging. Ook het loslaten van patronen, mentale blokkades, trauma’s zijn vaak onderliggend aan het instant houden van de zogezegde beschermlaag die het lichaam de nodige veiligheid biedt tegen buitenaf, ook wel emotionele stress. En juist deze dingen liggen opgeslagen in ons onderbewuste en zijn dus heel mooi met hypnose te bereiken.

Tijdens de intake en mogelijk met hypnose gaan we allereerst kijken naar wat onderliggende oorzaken zijn voor we starten met voeding en andere leefstijl elementen.

Want aan overmatig eten ligt vaak emotionele stress ten grondslag en dan is het eten een compensatiemechanisme.

Ik zie ook vaak uitputting door hard werken, eten is dan een manier om tot rust te komen. Hier zien we dan vaak letterlijk dat er geen balans is tussen geven-nemen. Schuldgevoelens maar ook allerlei andere emoties spelen een grote rol, ze veroorzaken stress en bemoeilijken zo het afvallen.

Hypnose is een krachtig instrument om te ontstressen

Juist omdat stress een grote rol speelt bij afvallen; we slapen slecht en er wordt een teveel aan cortisol geproduceerd. Is hypnose een zeer krachtig instrument want het helpt om het lichaam diep te ontspannen en kan daarnaast therapeutisch ingezet worden om de onderliggende oorzaken op te sporen.

Mijn specialiteit ligt in het traceren en transformeren van deze onderliggende oorzaken, zodat jij weer leert luisteren naar je lichaam.
Ik leer je weer te verbinden met wie je bent, waardoor je jouw gezondheid terug in eigen handen leert nemen zodat het lichaam zich kan bezighouden met haar krachtige zelfherstellend vermogen.

Daarnaast kan ik je met diverse technieken coachen in het veranderen van je levensstijl.

Wil jij ook graag weten of en zo ja wat ik voor jou kan betekenen?
Laten we dan een afspraak maken voor een oriënterend telefonisch gesprek. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

ABOUT THE AUTHOR