Garantieclausule

Hypnose en Garantie

Regelmatig krijg ik de volgende vraag: “Heb ik garantie dat het werkt bij mij?”

Ik kan me deze vraag goed voorstellen. Je wilt immers geholpen worden, want je betaalt ervoor.

Als gecertificeerd OMNI hypnotherapeut ben ik ervan overtuigd dat de directe, doelgerichte en resultaat gedreven methode van hypnose de beste en snelste manier is voor cliënten om resultaat te behalen.

Hypnose is geweldig gereedschap. Het laat ons toe om met het onderbewustzijn te communiceren en te herprogrammeren en wel op een snelle en effectieve wijze. Er zijn honderden wetenschappelijke studies over hypnose die aantonen dat hypnose een van de meest effectieve manieren is om heel veel problemen aan te pakken.

Ik help de cliënt om zijn/haar eigen beoordelingsvermogen en zelf genezend vermogen te activeren.

Maar garanderen dat een therapie – wat voor soort therapie dan ook – 100% werkt, is simpelweg een utopie.

Als OMNI-hypnotherapeut claimen we geen genezing en geven we dus ook geen garanties met betrekking tot het resultaat van een hypnosesessie.
Ook stellen OMNI-hypnotherapeuten geen diagnoses ten aanzien van ziekten of kwalen.
En we hebben slechts een beperkte ‘interesse’ in de symptomen van onze cliënt. We zijn vooral geïnteresseerd om de onderliggende oorzaak van een symptoom te vinden. En de enige plaats waar dit werkelijk teruggevonden kan worden is in de onderbewuste geest van de cliënt.

Waarom ik geen garantie kan geven

Eerst en vooral is het aanbieden van elk soort garantie ‘verboden’ bij veel brancheverenigingen. En daar is een goede reden voor.
Ik heb een inspanningsverplichting en geen resultaatverplichting.

Het is onlogisch en onethisch om verandering te garanderen op iemands psyche. Bij een riskante chirurgische ingreep laten ze je een overeenkomst tekenen (Informed Consent), zodat men gedekt is tegen risico’s en complicaties die kunnen gebeuren tijdens de ingreep.
Een chirurg, die werkt met iets wat hij kan zien en voelen, geeft geen enkele garantie voor succes. Het zou dan ook raar zijn als een hypnotherapeut resultaten garandeert voor iets wat men zelfs niet kan zien of voelen (namelijk de menselijke psyché).

Daarnaast gaat hypnose niet enkel over de hypnotherapeut; het gaat juist om een samenwerking met de cliënt. En deze dient 100% achter de hypnose te staan en klaar te zijn voor verandering, om zo de beste resultaten te verkrijgen.

Hypnose is niet een show waar de hypnotherapeut zijn krachten laat zien. Hypnose is een wetenschappelijk instrument waar twee mensen samenwerken om zo te kunnen genieten van de ongekende mogelijkheden van hypnose.

Zal het werken bij mij

Hypnose werkt bij de meeste mensen. Waarschijnlijk zal het dus ook bij jou werken. Mocht dat niet het geval zijn, mocht je niet suggestief genoeg zijn, dan zal ik je dat eerlijk zeggen tijdens de eerste sessie, zodat je geen verdere sessies hoeft te ondergaan.

Het bezoeken van een hypotherapeut komt niet in de plaats van adequate medische consultatie. Een hypnotherapeut zal je niet vragen om te stoppen met medicatie die door een arts is voorgeschreven. En ze zullen je ook niet vragen je therapie die voorgeschreven is te onderbreken of stoppen.
Wanneer je ergens aan twijfelt is het van belang om altijd een arts te consulteren.

Mijn garantie

Wanneer jij een afspraak hebt, ben jij mijn eerste prioriteit. Hypnose gaat niet over mij, maar over jou. Ik garandeer dat ik eerlijk en oprecht te werk ga om je zo snel en effectief mogelijk te helpen.