Kennismaken

Kennismaken met A Fortio – Hypnotherapie Goes

dat ben ik, Natascha Viëster
Een HBO gecertificeerd OMNI-Hypno- & Systemisch Therapeut. Beiden vormen van psychotherapie ondersteunen en vullen elkaar mooi aan. Dat geeft mij extra mogelijkheden om jou zo plezierig en effectief mogelijk te helpen met het realiseren van jouw doelstelling.

Als je op zoek bent naar een vorm van psychotherapie om te werken aan jouw probleem dan kies je allereerst een behandelvorm die jou aanspreekt. Vervolgens zoek je iemand die bij jou past. Waar je een klik mee hebt, zodat het veilig en vertrouwd voelt. Dat snap ik heel goed, sterker nog dat doe ik zelf ook.

Ik kijk en luister, ook tussen de regels, en vul niet in

Het systemisch werk heeft mij geleerd anders waar te nemen. Objectief, doelgericht en planmatig te observeren om vervolgens zonder oordeel te handelen. Een verrijking van mijn persoonlijke ontwikkeling.
Daarnaast ben ik hoog sensitief en Reiki Master, dus ook invoelend.

Wat ik van anderen hoor

Is dat ben een kritisch analytisch denker, een verbinder, objectief en niet oordelend. Sterk communicatief en taalvaardig. Liefdevol helpend. Ben vindingrijk en veerkrachtig. Nuchter, eerlijk en oprecht. Gevoelsmatig sterk inlevend.
Doelgericht samenwerkend.
Ik sta open voor de eigenheid van de ander.

Wie ben ik

Perfectionistisch, maar ondernemend met hart en ziel. Voor mij persoonlijk moeten dingen in beweging zijn, ontwikkelen en transformeren.

Zelf ben ik een sterk onafhankelijke ziel.

Ik krijg energie en word blij van mensen inspireren en begeleiden in hun proces naar zelfstandigheid. Mensen weer op weg helpen en meer en meer zichzelf laten zijn. Zodat zij weer vol zelfvertrouwen en onafhankelijk kunnen opereren.
Men noemt mij ook wel een “Empowermentor“.

A Fortio is de vlag waaronder meerdere van ‘mijn schepen’ varen en het is een afgeleide van het Latijnse A Fortiori wat betekent ‘sterker nog‘. Hiervoor heb ik destijds gekozen omdat het voor mij symbool staat voor dat verbinden er toe bijdraagt dat we samen sterker zijn dan alleen (1+1=3).

Therapeut & (business) Coach

Volop ervaring want al vele jaren begeleid ik succesvol (Zelfstandige) professionals uit het bedrijfsleven, daarnaast leid ik huidprofessionals vakinhoudelijk zowel theoretisch als praktisch aanvullend op.

In mijn eigen praktijk behandel ik mensen met een huidprobleem. Door de vele, langdurige en bijzondere gesprekken die ik tijdens mijn behandelingen met deze kwetsbare cliëntengroep had werd ik mij ervan bewust dat juist bij deze mensen in mijn praktijk nog veel meer speelde dan alleen een huidaandoening.

En ik voelde intuïtief aan dat het onderbewuste hierin een meer dan simpele rol speelt bij het vormen van de dagelijkse symptomen, waar hun grootste orgaan de huid mee getraumatiseerd werd.

Ook de huid behandel ik vanuit de holistische zienswijze, omdat ik in de veronderstelling leef dat lichaam en geest niet te scheiden zijn.

Wij mensen zijn complexe wezens (systemen) en gelukkig uitgerust met een zeer krachtig zelfherstellend vermogen. Wat overigens niet alleen werkt voor de huid.

Ik wilde een weg vinden om te kunnen communiceren met het “onderbewuste”, zodat ik deze mensen nog effectiever kan ondersteunen in hun proces.
En zo bracht mijn zoektocht me in de wondere wereld van de hypnose.

Waarom ik zo geboeid ben door hypnose

Hypnose stelt ons in staat om te communiceren met ons onderbewustzijn. Wat jouw zoektocht vergemakkelijkt naar de oorzaak van je problemen. En hierdoor kan er ook een werkelijke transformatie plaatsvinden.
Eigenlijk resetten we jouw onderbewuste, waardoor er een andere beleving van je probleem ontstaat. Sterker nog we neutraliseren het probleem.
Hypnotherapie zorgt ervoor dat mensen uiteindelijk steeds meer zichzelf kunnen zijn. Dat geeft rust.

Ook laat ervaring zien dat behandeltrajecten met hypnose vaak kort maar krachtig zijn én met blijvende resultaten.
Veelal kunnen we toe met 2 tot 3 sessies om een probleem op te lossen. Of om jouw klachten in zeer sterke mate te verminderen. Afhankelijk van de complexheid van jouw problematiek zullen er meer of minder sessies nodig zijn.

Therapie is een samenwerkingsverband

Als therapeut begeleid ik jou naar je eigen oplossing. 
Hypnose maakt dat je ontvankelijker wordt voor suggesties. Maar jij bent degenen die uiteindelijk bepaalt of je een suggestie accepteert of niet.

Bij therapie is een goede samenwerking tussen de therapeut en de cliënt erg belangrijk. Daarom begint een traject altijd met een gratis telefonisch voorgesprek waarin we bespreken of ik met jouw doelstelling kan werken. We kijken of er een klik is, zodat het voor ons beiden goed voelt om samen te werken.

Plan van aanpak

Voelt het goed, dan plannen we een afspraak. We beginnen de eerste sessie met een uitgebreid voorgesprek. Hierin leg ik je precies uit wat hypnose is en wat er van jou verwacht wordt tijdens een sessie.
Ook zullen we het uitgebreider hebben over jouw doelstelling en hoe hypnose jou daarbij helpt. Ook ervaar je het in hypnose gaan.

Als therapeut c.q. coach weet ik wat me te doen staat om jou naar je eigen oplossing te begeleiden, maar uiteindelijk ligt de acceptatie hiervan bij jouw.

Tijdens het voorgesprek kun je me alle vragen stellen die je hebt over hypnose.

Zullen we vrijblijvend kennismaken? Laat me weten hoe ik je kan helpen.