Waar kies ik voor; Hypnotherapie of Regressietherapie
Je voelt je al een tijdje niet zo lekker in je vel zitten.
Eerst kijk je het even aan, maar er verandert niets.
Je krijgt er maar geen vat op!
Tja met negeren komen we over het algemeen niet veel verder, maar wat dan?
Symptomen zien als signalen
Als we naar symptomen zouden kijken als dat ze ons misschien iets willen vertellen? Een teken van dat er ergens iets mis loopt?!
Dan biedt het ons een kans! Een kans op verandering, een kans op groei.
Zeker als we met regelmaat tegen dezelfde dingen aanlopen. Dan is dat een signaal.
Ik zeg altijd:
Wat niet geleerd wordt, wordt herhaald
Wat zoiets betekent als dat we dezelfde les steeds opnieuw aangereikt krijgen, in wellicht steeds een iets andere vorm, wat ons in de gelegenheid stelt om er aan te werken. Ofwel om het te transformeren. Want zoals altijd; actie geeft reactie.
Pak je dit met beide handen aan en ga je ermee aan de slag dan is er sprake van persoonlijke ontwikkeling.
Als we tijdens zo’n proces behoefte hebben aan begeleiding zoeken we een coach of therapeut. Dat doe ik zelf ook, zij helpen met het geven van inzichten.
Welke aanpak
Voor welke aanpak je dan kiest hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en je situatie. Een coach heeft namelijk een andere aanpak dan een therapeut, hier zal ik later in een ander blog graag op terugkomen.
Hypnotherapie of regressietherapie
Aanleidingen voor therapie kunnen zijn; lichamelijke, geestelijke of
psychosomatische problemen.
Oké je bent blijkbaar al zo ver dat jouw voorkeur uitgaat naar een complementaire- of alternatieve therapie. En in je zoektocht ben je aangelopen tegen hypnotherapie en regressietherapie, maar wat zijn nou de verschillen?
Zijn er verschillen? Beiden zijn overigens vormen van psychotherapie.
De overeenkomst is dat je met beide therapieën terug in de tijd gaat. Regressie betekent hier terug in de tijd. Ik zou bijna zeggen het is logisch dat je terug in de tijd gaat want daar ligt de oorzaak van jouw probleem of aandachtspunt.
Het grote verschil is dat je met hypnotherapie in hypnose gaat en met regressietherapie niet.
Het voordeel van hypnose
Wat is het voordeel van in hypnose gaan? Omdat heel veel van onze (traumatische) ervaringen al dan niet bewust of onbewust verdrongen zijn liggen zij opgeslagen in ons onderbewustzijn. Dat betekent dat wij het ons niet bewust zijn dat daar een aandachtspunt ligt.
Hypnose stelt ons in staat met het onderbewuste te communiceren, zo kunnen we dus zaken uit het onderbewustzijn naar het bewustzijn halen en ze transformeren. Waardoor de symptomen die je voorheen had in het vervolg uitblijven.
Hypnotherapie is hiermee een therapie die snel en relatief eenvoudig het probleem blootlegt.
